Sådan slettes ældre versioner af filhistorik på Windows 10

how delete older versions file history windows 10

Hvis filhistorik bruger meget plads, kan du bruge indstillingen til oprydningsversioner til at slette ældre filer for bedre at organisere sikkerhedskopieringen og gendanne lagerplads.



I Windows 10, Filhistorik er en funktion, der giver dig mulighed for at oprette periodiske inkrementelle sikkerhedskopier af dine filer på et eksternt drev eller netværksmappe. Det eneste problem er, at hver gang filer ændres, oprettes nye kopier, og med tiden kan lagerpladsen vokse stor, hvilket får løbet tør for plads på drevet og gemmer sikkerhedskopierne.



Hvis du nogensinde begynder at løbe tør for plads, indeholder Filhistorik et oprydningsværktøj til at slette gamle versioner af filer og mapper, der kun holder de nyeste versioner.

Heri guide, lærer du trinnene til at slette ældre filer og mapper ved hjælp af indstillingen versioner af filhistorikoprydning på Windows 10.



Sådan slettes ældre versioner af filer i Filhistorik

Hvis du vil slette gamle versioner af filer og mapper i Filhistorik, skal du bruge disse trin:

  1. Åben Indstillinger på Windows 10.

  2. Klik på Opdatering og sikkerhed.



  3. Klik på Backup.

  4. Klik på Flere muligheder.

    Backup settings More options

    Sikkerhedskopiindstillinger Flere indstillinger
  5. Klik på knappen under 'Relaterede indstillinger' Se avancerede indstillinger mulighed.

    Backup settings See advanced options

    Sikkerhedskopiindstillinger Se avancerede indstillinger
  6. Klik på 'Avancerede indstillinger' fra venstre rude.

    File History Advanced settings option

    Indstilling af filhistorik Avancerede indstillinger
  7. Klik på knappen under 'Versioner' Ryd op versioner muligheder.

    File History clean up versions option

    Valg af filhistorik til oprydning
  8. Brug rullemenuen til at bestemme filer, du vil slette fra sikkerhedskopien. Tilgængelige muligheder inkluderer:

    • Alle undtagen den nyeste.
    • Ældre end 3 måneder.
    • Ældre end 6 måneder.
    • Ældre end 9 måneder.
    • Ældre end 1 år.
    • Ældre end 2 år.

    File History delete old versions option

    Filhistorik slette indstillinger for gamle versioner
  9. Klik på Ryd op knap.

Når du har fuldført trinnene, sletter Filhistorik ældre kopier af filer og mapper afhængigt af den indstilling, du har angivet.

Hvis filhistorik indeholder nogle filer, som du ikke ønsker at opbevare, men du ikke ønsker at bruge oprydningsværktøjet, da det kan fjerne andre filer, kan du manuelt slette individuelle filer fra sikkerhedskopien ved hjælp af disse trin.